Recept på äkta chokladbrownies

Recept taget ur boken: 200 minikakor och andra godbitar
 
 
Blir ca 10 st
 
75 g smör, plus extra till smörjning av plåten
75 g mörk choklad
ägg
3 dl rörsocker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 190°
 
Smörj en form, 20×20 centimeter, och klä den med bakplåtspapper.
 
Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Rör ner den smälta chokladen i bunken och vänd ner siktat mjöl och bakpulver och blanda om. Häll över smeten i formen och jämna till ytan. 
 
Grädda i ugnen i 25 minuter tills kakan känns fast ovanpå och provstickan är torr. Låt svalna i formen i 5 minuter, skär sedan kakorna i rutor. 
 
Jag skulle ge det här receptet 10/10 poäng. Väldigt goda chokladbrownies! Blev lite brända på men det ändrade inte smaken. Mina chokladbrownies blev lite kladdiga. Gott till glass. 
 
Inte värdens bästa bilder...
 
Härliga bakhälsningar från Andrea

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0