Recept på äkta chokladbrownies

Recept taget ur boken: 200 minikakor och andra godbitar
 
 
Blir ca 10 st
 
75 g smör, plus extra till smörjning av plåten
75 g mörk choklad
ägg
3 dl rörsocker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 190°
 
Smörj en form, 20×20 centimeter, och klä den med bakplåtspapper.
 
Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Rör ner den smälta chokladen i bunken och vänd ner siktat mjöl och bakpulver och blanda om. Häll över smeten i formen och jämna till ytan. 
 
Grädda i ugnen i 25 minuter tills kakan känns fast ovanpå och provstickan är torr. Låt svalna i formen i 5 minuter, skär sedan kakorna i rutor. 
 
Jag skulle ge det här receptet 10/10 poäng. Väldigt goda chokladbrownies! Blev lite brända på men det ändrade inte smaken. Mina chokladbrownies blev lite kladdiga. Gott till glass. 
 
Inte värdens bästa bilder...
 
Härliga bakhälsningar från Andrea

Hej

Hej, har haft en paus från bloggandet ett tag nu. Det har varit mycket i skolan och när jag tänkte blogga på lovet hade jag inget nätvärk eller telefon, haha. :D
Jaja i varje fall....
På lovet var jag med familjen i Branäs och åkte skidor, långhelg. Har tyvärr inga bilder än på det här på grund att jag tog de flesta korten med en kamera som vi inte har laddat ut fotorna på än.. Men det var i alla fall en rolig skidresa men lite slaskig... 
 
Nu tänkte jag baka chokladbrownies så om ni bara väntar en srund så tänkte jag lägga ut ett recept och lite bilder på hur browniesarna blev.
 
Andrea

RSS 2.0