Bra Böcker och Serier

Hej, igen!
På lovet har jag till stor del läst böcker. Jag tänkte föreslå några av dem för er nu i den ordning jag gillar dem.
 
1. The Mortal instruments
    Sex böcker av Cassandra Clare
  1. City of Bones (Har släppts på svenska "Stad av skuggor")
  2. City of Ashes (Har släppts på svenska "Stad av aska")
  3. City of Glass (Ska släppas på svenska i 6 mars "Stad av glas")
  4. City of Fallen Angels
  5. City of Lost Souls
  6. City of Heavenly Fire (släpps 27 maj)
      The mortal instruments City of Bones har nu också kommit ut på film. 
      City of Ashes kommer förhoppningsvis spelas in under 2014.
 
City of Bones handlar om en 15 årig tjej vid namn Clary Frey. En kväll går hon ut på en klubb med sin vän Simon. I  klubben den kvällen bevittnar hon ett mord som görs av tre tonåringar med vapen som dödar en kille. Problemet är att bara Clary kan se mördarna och att killen de dödade efter några sekunder försvann upp i rök. Nästa dag dyker en av mördarna, Jace upp på samma fik Clary och Simon är på. Samma kväll försvinner Clarys mamma spårlöst...
Utspelar sig i New York.
 
 
 
2. Divergent
    Den första boken i en treologi. 
    Av Veronica Roth
  1. Divergent
  2. Insurgent
  3. Allegiant
      Divergent kommer förhoppningsvis ut på bio 21 mars 2014.
 
Divergent handlar om 16 årig tjej vid namn Beatrice Pryors. I Beatrice hemstad är Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda.En dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska eller att vara den hon innerst inne är. 
 
Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under den hårda initieringsfas som följer, döper Beatrice om sig till Tris. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.

Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.
 
 

 
3. Nyckeln 
    Tredje boken i treologin Cirken.
    Av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren.
  1. Cirkeln
  2. Eld
  3. Nyckeln
Förhoppningsvis kommer Cirkeln komma ut på bio under 2015..
 
Cirkeln handlar om Sex flickor som just börjat på gymnasiumet i Engelsfors, utan någon direkt koppling till varandra. En elev på gymnasiunskolan vid namn Elias hittas död på skolans toalett med uppskurna armar. En natt med en mystisk röd måne förs de sex flickorna till den nerlaggda folkparken. De cvet inte hur de har kommit dit eller varfr de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.
 
De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.
 
 

4. The infernal devices
    Tre böcker av Cassandra Clare
  1. Clockwork Angel
  2. Clockwork Prince
  3. Clockwork Prinsess 
Det planeras att The infernal devices ska bli tv-serie. Förhoppningsvis kommer er information i år.
 
Clockwork Angel handlar om den sextonåriga Tessa Gray. Hon korsar oceanen för att hitta sin bror, något skrämmande väntar på henne i Londons undervärld där vampyrer, trollkarlar och andra övernaturliga folk går längs gatorna. Kan endast Shadowhunters, krigare tillägnade att befria världen från demoner, upprätthålla ordningen mitt i kaoset.

Kidnappad av de mystiska systrarna Dark, som är medlemmar av en hemlig organisation som kallas Pandemonium Club, lär sig Tessa snart att hon själv tillhör undervärlden för hon har en sällsynt förmåga. Den mystiska Magistern, som driver Pandemonium Club, kommer inte stanna för något för att kräva Tessas kraft för sin egen.

Utan vänner och jagad, tar Tessa skydd hos de Shadowhunters som finns på institutet i London, som svär att hitta hennes bror om hon använder sin kraft för att hjälpa dem. Hon finner snart sig själv fascinerad av -och slits mellan- de två bästa vännerna: James, vars ömtåliga skönhet döljer en dödlig hemlighet, och blåögda Will, vars kvickhet och instabila humör håller alla i sitt liv på armlängds avstånd... alla, det är, förutom Tessa. När deras sökande drar dem djupt in i hjärtat av en svårbegriplig komplott som hotar att förstöra shadowhunters inser Tessa att hon kan behöva välja mellan att rädda sin bror och hjälpa sina nya vänner rädda världen... och att kärleken kan vara mest farlig av alla.

 
 
5. Rör mig inte 
Första boken av två (De här böckerna är från början på Engelska)
Av Tahereh Mafi
  1. Rör mig inte 
  2. Rädda mig inte (Har fått blandad kritik)
Rör mig inte handlar om Juliette, en 17-årig tjej vars beröring är dödlig. När boken börjar har hon suttit i fängelse på grund av att hon, av misstag dödat en bebis. Efter 264 dagar i en isoleringscell får hon en cellkompis, Adam, en av hennes gamla skolkamrater. Warner, son till ledaren av Återetablissemanget har länge studerat Juliette och hennes mystiska förmåga och planerar att använda henne som ett vapen. Adam har helt andra planer tillsammans med Juliette.
 
 
 
 
Kram Andrea♥♥♥

Kommentarer
Postat av: Amanda

Hej! Hittade just hit och den här bloggen verkar ju vara awesome! Jag tycker att ni borde byta inriktning till bok blogg, för det är dem inläggen som är mest intressanta! :)
Kram, Amanda

Svar: Bra förslag! Vi ska tänka på det, man kan ju blanda böcker med foto. :D
Andrea Kajsa Filippa

2014-01-18 @ 22:32:19
URL: http://ninadobrev.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0